Σχολιάστε

Δύο αδέλφια από την Αλβανία κυνηγούν το «ελληνικό όνειρο» επιτυχίας.

Με φόντο τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, το σενάριο ξετυλίγει την ιστορία δύο αδελφών από την Αλβανία, με διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες που κυνηγούν το «ελληνικό όνειρο» μιας καλύτερης ζωής, με διαφορετικό τρόπο. Από τη μία πλευρά, ο ώριμος και εργατικός Σαϊμίρ, o οποίος δουλεύει σκληρά στο συνεργείο και διεκδικεί την κόρη του αφεντικού του, την Ηλέκτρα.

Από την άλλη πλευρά, ο μικρός αδελφός του, ο Βίνι, ο οποίος μπλέκεται στα πλοκάμια της τοπικής αλβανικής μαφίας και τα φτιάχνει με την πρώην γυναίκα του «Νονού» της πόλης. Η σύγκρουση ανάμεσα στα δύο αδέλφια και σε αυτούς τους δύο ξεχωριστούς κόσμους, δεν αργεί να έρθει…

Όπως υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης: «Όλη η σύγκρουση συγκεντρώνεται μέσα σε μια οικογένεια, μια καλή, ηθική οικογένεια την οποία διέπουν δυνατοί δεσμοί. Δύο αδελφοί, από τους οποίους ο ένας προσπαθεί να κερδίσει τίμια τα προς το ζην, και ο άλλος όχι και τόσο τίμια, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο Σαϊμίρ και ο Βίνι.

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, ανάμεσα στην την εγκληματικότητα και το έγκλημα που διαπράττεται στο όνομά της αγάπης. Αυτός ο διαχωρισμός είναι σχεδόν αδιόρατος και μπορεί να εξαφανιστεί εξαιτίας μιας μοιραίας συνάντησης ή απλά μιας ευνοϊκής συγκυρίας… Αυτή δεν είναι μια ιστορία για τους μετανάστες, αλλά μια ιστορία για τις προσπάθειες των ανθρώπων να ενταχθούν. Δεν είναι μια ιστορία για το έγκλημα και μαφία, αλλά μια ιστορία για την απίθανη αγάπη.

Έχω συναντήσει όλους τους χαρακτήρες του δράματος μου, σε άλλες περιστάσεις. Σήμερα έχω την ευκαιρία να τους ξαναδημιουργήσω, προκειμένου να χτίσω μια ιστορία μαζί τους και να εκφράσω, μέσα από αυτή την ιστορία, την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων συναισθημάτων».

Πρωταγωνιστούν οι : Marvin Tafaj, Guljem Kotori, Ισαβέλλα Κoτζεβίνα, Xhevdet Jashari, Λαέρτης Βασιλείου, Eglantina Cenomeri, Αντώνης Καφετζόπουλος. Η ταινία προβάλλεται από την Filmtrade Films.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: