Σχολιάστε

«Τι ιθαγένεια θέλουμε»

«Τι ιθαγένεια θέλουμε για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται ή ανατρέφονται στην Ελλάδα» είναι το θέμα της δημόσιας εκδήλωσης – συζήτησης που διοργανώνει σήμερα, στις 18.30 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι), η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η συζήτηση γίνεται στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων και δράσεων της ΕλΕΔΑ, με αφορμή τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του ν. 3838/2010 που αφορούν στη δυνατότητα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας από τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν ή ανατρέφονται στην Ελλάδα.

Ομιλητές θα είναι οι: Ν. Βούτσης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ντόλιος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ν. Τσούκαλης, βουλευτής ΔΗΜΑΡ, Γ. Ραγκούσης, πρώην υπουργός Εσωτερικών που θητείας του θεσπίστηκε ο επίμαχος νόνμος για την ιθαγένεια, π. Τιμόθεος Άνθης, αρχιμανδρίτης – διευθυντής του Κέντρου Συμπαράστασης Παλιννοστούντων και Μεταναστών, Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων, Jackie Abholimen από την οργάνωση Αsante και Δ. Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της ΕλΕΔΑ. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Mικέλα Χαρτουλάρη.

Πηγή http://www.enet.gr

Σχολιάστε