Σχολιάστε

Αλβανία: Ο ΥΠΕΞ Παναρίτι καλεί να υπάρξει καλύτερη συνεργασία με τις αρχές του Κοσόβου

kosovo_albania

Μετά τις εντάσεις και την «εμπορική μάχη» μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου, υπήρξε αντίδραση και από τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, ο οποίος χαρακτήρισε το γεγονός ότι απαγορεύτηκε να περάσουν χιλιάδες τόννοι αλευριού από το Κόσοβο στην Αλβανία, «αδικαιολόγητο και επιζήμιο».

«Η υπογραφή του πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και του Κοσόβου και η λειτουργία των κατάλληλων μηχανισμών, μέσω της δημιουργίας επιτροπών εμπειρογνωμόνων, προϋποθέτει το συντονισμό και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν και στις δύο πλευρές των συνόρων για την διασφάλιση της ποιότητας και την ασφάλεια των προϊόντων», τονίζει ο Αλβανός ΥΠΕΞ, μετά τα σημερινά γεγονότα που ακολούθησαν την απαγόρευση, 2 μέρες πριν, της διέλευσης τόννων γάλακτος απο την Αλβανία προς το Κόσοβο, από τις τελωνειακές αρχές της επαρχίας.

«Είναι μια θεσμική υποχρέωση που απορρέει από τη συμφωνία Αλβανίας-Κοσόβου, να υπάρχει αμέσως ενημέρωση για οποιεσδήποτε παρατυπίες ή παραβιάσεις από τις αρμόδιες αρχές πριν τη λήψη μέτρων», ανέφερε ο Αλβανός ΥΠΕΞ.

«Ας προσπαθήσουμε μέσω θεσμικών μηχανισμών. . . να αποφεύγονται τέτοιες κινήσεις (. . .)» και να αποτρέπεται η δράση «κερδοσκόπων που προσπαθούν να βλάψουν τα συμφέροντα των καταναλωτών και των επιχειρήσεων μεταξύ των δύο χωρών μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας.

ΑΠΕ – ΑΜΠ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: