Σχολιάστε

Σκοπός μας είναι να γίνει η Αλβανία φορολογικός παράδεισος

March-28-16-41-292

 

«Στόχος μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι να επενδυθούν στην Αλβανία περίπου 6 δισ. δολάρια από ξένες εταιρείες» δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο Μπερίσα.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στην Αλβανία έγιναν επενδύσεις σε ετήσια βάση πάνω από ένα δισ. δολάρια. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το δυναμικό της Αλβανίας φτάνει έως 2 δισ. δολάρια το χρόνο. Ελπίζουμε πως μέχρι το 2017 στην Αλβανία θα επενδυθούν έξι δισ. δολάρια από ξένους επενδυτές» είπε ο Μπερίσα.

«Εξετάζουμε βέλτιστες πρακτικές, στο πρότυπο της Φινλανδίας, της Σιγκαπούρης κ.λπ. για να τις εφαρμόσουμε εδώ στην Αλβανία» επεσήμανε ο Αλβανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία οκταετία αποδείχθηκαν καρποφόρες.

«Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης τα τελευταία 4 – 5 χρόνια προστάτευσαν την Αλβανία στις πιο δύσκολες στιγμές της ευρωπαϊκής κρίσης. Οι μεταρρυθμίσεις και οι ξένες επενδύσεις βοήθησαν την αλβανική οικονομία να μην πέσει σε ύφεση, αλλά αντίθετα να συνεχίσει να αναπτύσσεται, αν και με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ό,τι θα μπορούσε να αναπτυχθεί χωρίς την κρίση αυτή» σημείωσε ο Μπερίσα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: