Σχολιάστε

Αλβανία:Υπογραφή δύο συμφωνιών αστυνομικής συνεργασίας Αλβανίας και Κοσόβου

kosovo_albania

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Αλβανίας και του Κοσόβου, Φλαμούρ Νόκα και Μπαϊράμ Ρετζέπι, αντίστοιχα, υπέγραψαν στα Τίρανα δύο συμφωνίες που προβλέπουν τη δημιουργία τριών συνοριακών σταθμών στην περιοχή του Κούκες (Αλβανία) και ενός κοινού κέντρου για την αστυνομική συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και του Κοσόβου.

Ο κ. Νόκα είπε ότι τα αυτά τα τρία συνοριακά σημεία διέλευσης που θα δημιουργηθούν θα βελτιώσουν την επικοινωνία και την κυκλοφορία των πολιτών της Αλβανίας και του Κοσόβου.

«Εμείς θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε οι μεθοριακές περιφέρειες να επωφεληθούν από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή από το πρόγραμμα IPA για την κατασκευή των υποδομών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νόκα.

Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την ανάγκη για καλύτερη συνεργασία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, του λαθρεμπόριου όπλων και ναρκωτικών και πρόσθεσαν ότι η επιτυχία της συνεργασίας των δύο πλευρών στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου θα συνεχιστεί και φέτος με κοινές αστυνομικές περιπολίες της Τροχαίας, στη διάρκεια της επίσκεψης πολιτών από το Κόσοβο στις αλβανικές παραλίες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: