Σχολιάστε

Η Αλβανία σκοπεύει να πατάξει τους χρηματοδότες της τρομοκρατίας

SERBIA KOSOVO INDEPENDENCE SERBIA KOSOVO INDEPENDENCE KOSOVO IND

 

Κάθε χώρα στα Βαλκάνια έχει πρόσβαση σε δύο καταλόγους του ΟΗΕ που περιέχουν τα ονόματα προσώπων, ομάδων και οντοτήτων που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Αλ-Κάιντα. Ωστόσο, η Αλβανία έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και θα καταρτίσει τους δικούς της τοπικούς καταλόγους των επιχειρήσεων και ατόμων που ενδεχομένως θα μπορούσαν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Ο νόμος περιγράφει το νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία του τοπικού καταλόγου επιχειρήσεων και ατόμων που φέρονται ως χρηματοδότες της τρομοκρατίας, εξηγεί και επικυρώνει τις διαδικασίες του πώς γίνεται να συμπεριλαμβάνονται άτομα και επιχειρήσεις στον κατάλογο και θεσπίζει μια επιτροπή, η οποία θα δρα και ως συμβουλευτικό όργανο για τον υπουργό Οικονομικών αναφορικά με αυτό το θέμα.

Ο Άρμπεν Ντότσι, ο επικεφαλής της Αλβανικής Μονάδας Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών, δήλωσε στους SETimes ότι το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε από την κυβέρνηση τον Ιανουάριο.

«Το Συμβούλιο Υπουργών θα αποφασίσει ποιος θα περιλαμβάνεται στον κατάλογο και θα ακολουθήσει η κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων. Ο κατάλογος θα πρέπει να καταρτιστεί ανά περίπτωση. Οι κατάλογοι διαβιβάζονται στις τράπεζες, στα γραφεία που ασχολούνται με ακίνητα και ούτω καθεξής … » είπε ο Ντότσι στους SETimes.

Το σχέδιο νόμου πέρασε, επίσης, από την επιτροπή ασφαλείας του κοινοβουλίου και συζητείται επί του παρόντος από την επιτροπή νόμων.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: