Σχολιάστε

Έκθεση: Αύξηση της διαφθοράς-Παρακμή της δημοκρατίας στην Αλβανία

berisha

 

«Στην Αλβανία παρατηρείται αύξηση του φαινομένου της διαφθοράς και παρακμή της δημοκρατίας» αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στην έκθεση της οργάνωσης «Freedom House» για τις «χώρες σε μεταβατικό στάδιο», στην οποία περιλαμβάνεται και η Αλβανία.

Η έκθεση κάνει, επίσης, λόγο για επιδείνωση της εικόνας σε ό,τι αφορά στην κεντρική διακυβέρνηση. «Μέχρι το 2004, η εκλογική διαδικασία γνώριζε μόνο πτώση. Επίσης και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Το επίπεδο της διαφθοράς είναι ίδιο όπως και το 2004, όταν τη χώρα κυβερνούσε ο Φάτος Νάνο … και λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς τα αποτελέσματα είναι λιγοστά … Στο σύνολό της, η κατάσταση της δημοκρατίας είναι χειρότερη από ό, τι το 2004» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Το δικαστικό σύστημα είναι σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι το 2004, ενώ η διακυβέρνηση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι την περίοδο 1997 – 2005, που τη χώρα κυβερνούσαν οι Σοσιαλιστές» τονίζεται στην έκθεση, σύμφωνα με την οποία, «το δικαστικό σώμα εξακολουθεί να υποφέρει από τις πολιτικές πιέσεις και παρεμβάσεις».

Πηγή: AMΠE

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: