Σχολιάστε

Απέτυχε το σχέδιο για τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών στις εκλογές

Albania Elections

 

Για «ένα ακόμα σκάνδαλο» της κυβέρνησης Μπερίσα κάνει λόγο η αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ στην Αλβανία με αφορμή την αποτυχία σχεδίου σχετικά με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών στην εκλογική διαδικασία της 23ης Ιουνίου, υπό την εποπτεία της Κεντρική Εφορευτικής Επιτροπής.

Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα υπέβαλε μήνυση στον εισαγγελέα, εναντίον του αρμόδιου αυτού φορέα, για τη «σπατάλη περίπου 3.4 εκατ. ευρώ του αποτυχημένου αυτού σχεδίου», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα χαρακτήρισε την αποτυχία του σχεδίου ως μέρος των προσπαθειών για χειραγώγηση τον εκλογών εκ μέρους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Ο Κόλι Μπέλε, αξιωματούχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αρμόδιος για εκλογικές υποθέσεις, δήλωσε ότι «η αποτυχία του σχεδίου αυτού της ηλεκτρονικής αναγνώρισης και καταγραφής των ψηφοφόρων στα Τίρανα, ήταν εσκεμμένη».

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπέγραψε πριν από έναν χρόνο συμβόλαιο με την ισπανική εταιρεία «Indra» για τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η ισπανική εταιρεία έπρεπε να εγκαταστήσει ηλεκτρονικές συσκευές και υπολογιστές για την καταμέτρηση ψηφοδελτίων στην περιφέρεια του Φίερι στη νότια Αλβανία. Στην περιφέρεια των Τιράνων έπρεπε να εγκαταστήσει ειδικευμένο εξοπλισμό για την ηλεκτρονική αναγνώριση των δελτίων ταυτότητας των ψηφοφόρων. Όμως και τα δύο αυτά σχέδια στις δύο μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας απέτυχαν, προκαλώντας σοβαρό οικονομικό πλήγμα για το κρατικό προϋπολογισμό.

AMΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: