Σχολιάστε

Μεταμόσχευση νεφρού για 1η φορά στο Υγεία Τιράνων

hygeia

 

Το Υγεία ανακοινώνει ότι διενεργήθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στο νοσοκομείο Υγεία Τιράνων, θυγατρική του ομίλου στην Αλβανία, από εξειδικευμένη -στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο των ΗΠΑ- ομάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού.

Η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού διενεργήθηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο Υγεία Τιράνων, θυγατρική του ομίλου Υγεία στην Αλβανία.

Δότης είναι ο 45χρόνος πατέρας και λήπτρια η 19χρόνη κόρη του. Η ασθενής έπασχε τα τελευταία 5 χρόνια από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου. Η λήψη του νεφρού προς μεταμόσχευση έγινε με λαπαροσκοπική μέθοδο. Είναι η πρώτη φορά που στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ Τιράνων γίνεται αυτού του είδους η επέμβαση, η οποία εκτελέστηκε από εξειδικευμένη -στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο στις ΗΠΑ- ομάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Υγεία κ. Αρετή Σουβατζόγλου, δήλωσε σχετικά: «Η θυγατρική μας στα Τίρανα προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, γεγονός που αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς. Η πραγματοποίηση της πρώτης μεταμόσχευσης νεφρού πιστοποιεί ότι και το νοσοκομείο αυτό του Ομίλου ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις των ασθενών».

Σχολιάζοντας την μεταμόσχευση, ο διευθύνων σύμβουλος του Νοσοκομείου Υγεία Τιράνων κ. Σταύρος Κρασαδάκης δήλωσε: «Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη αναδεικνύει ακόμη μια φορά έμπρακτα το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του νοσοκομείου μας. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το νοσοκομείο Υγεία Τιράνων να προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα, εφαρμόζοντας τα διεθνώς ασφαλέστερα πρωτόκολλα, που είναι εφάμιλλα των σύγχρονων νοσοκομείων των ΗΠΑ, προκειμένου να διασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες στους πολίτες της Αλβανίας».

Ο διευθυντής της Κλινικής Μεταμόσχευσης Νεφρού του νοσοκομείου, Καθηγητής χειρουργός, Dr. Baris Αkinδήλωσε: «Μια επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού βελτιώνει την ποιότητα ζωής και μειώνει τις επιπλοκές στους ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια. Στις ημέρες μας, η χειρουργική τεχνική για τον αποδέκτη είναι η ίδια σε όλο τον κόσμο, ωστόσο η λήψη νεφρού από τον δότη γίνεται με τη μέθοδο της Οπισθοπεριτοναϊκής Λαπαροσκοπικής Νεφρεκτομής, η οποία είναι και η πιο προηγμένη τεχνική. Είμαστε υπερήφανοι που εφαρμόζουμε αυτή την πρωτοποριακή τεχνική και προσφέρουμε αυτή την ευκαιρία στους ασθενείς μας».

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο Υγεία Τιράνων έχει λάβει την επίσημη πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας της χώρας για την πραγματοποίηση μεταμοσχεύσεων νεφρού. Η Κλινική Μεταμόσχευσης Νεφρού λειτουργεί στους χώρους του πλήρως εξοπλισμένου νοσοκομείου στα Τίρανα, με την κατάλληλη υποδομή και τη συνεργασία εξειδικευμένης -στις ΗΠΑ- ομάδας ιατρών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: