Σχολιάστε

Αλβανία: Τα εμβάσματα αποτελούσαν την κύρια πηγή αντιμετώπισης της φτώχειας

20090914007-Vlora_(Albania)

 

Τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών που εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού αποτελούσαν, πριν από την εκδήλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, την κύρια πηγή απορρόφησης των “κραδασμών” της φτώχειας στη χώρα, δήλωσε η διευθύντρια της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (INSTAT) Ινές Νούρια. Παρουσιάζοντας τα στοιχεία της INSTAT για την αύξηση του επιπέδου της φτώχειας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η κ. Νούρια υπογράμμισε ότι η μείωση των εμβασμάτων συνέβαλε, σε μεγάλο βαθμό, στην αύξηση της φτώχειας, ιδίως στις αστικές περιοχές.

«Σε σύγκριση με το 2008, όταν το επίπεδο της φτώχειας διαμορφώθηκε στο 12,4 %, το 2012 ανήλθε σε 14,3 %”, είπε η κ. Νούρια και πρόσθεσε: “Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια στην ‘ομάδα’ των φτωχότερων”. Σύμφωνα με την ίδια, τα αίτια της αυξανόμενης φτώχειας στη χώρα σχετίζονται, επίσης, με την παγκόσμια οικονομική κρίση που επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη. Το επίπεδο της φτώχειας από 25,4% το 2002, μειώθηκε στο 18,5% το 2005 και στο 12,4% το 2008.

Η έρευνα της INSTAT παρέχει, για πρώτη φορά, στοιχεία που αφορούν τον κάθε νομό, από τα οποία προκύπτει ότι, το υψηλότερο επίπεδο της φτώχειας (21,8%) καταγράφηκε στο Κούκες,(βόρεια Αλβανία) και ακολουθούν ο νομός Φίερι (νότια Αλβανία) και η Λέζα (βορειοδυτική Αλβανία) με 17,5%

express.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: