Σχολιάστε

Αλβανία: Η «Deloitte & Touce» ξεκίνησε τον έλεγχο των οικονομικών και του χρέους

αρχείο λήψης

Η εταιρεία «Deloitte & Touche» έχει ήδη ξεκινήσει επίσημα τη διαδικασία ελέγχου της κατάστασης των οικονομικών και του δημόσιου χρέους της Αλβανίας, που έχει μετατραπεί σ΄ ένα από τα πλέον «καυτά» θέματα αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εταιρεία, η οποία επελέγη από την αλβανική κυβέρνηση, θα πληρωθεί 85.000 ευρώ από το αποθεματικό ταμείου του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel.

Η «Deloitte» θα υποβάλει την τελική έκθεση ελέγχου για την πραγματική εικόνα του χρέους έως τις 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον περασμένο μήνα, ότι η απόφαση για τον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών υπαγορεύεται από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και είναι επιτακτική ανάγκη να προσδιοριστεί με ακρίβεια το αλβανικό δημόσιο χρέος προς τις εγχώριες και ξένες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι οφειλές του κράτους προς τις ιδιωτικές εταιρείες που εκτέλεσαν δημόσια έργα ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η κυβέρνηση αναφέρουν ότι το δημόσιο χρέος της χώρας έχει υπερβεί το 70% της εθνικής εγχώριας παραγωγής, επιρρίπτοντας κατηγορίες για απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων σχετικά με την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση υπό τον Σαλί Μπερίσα, που κυβέρνησε τη χώρα επί οκτώ χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: