Σχολιάστε

Αλβανία – Γαλλία: Υπογραφή συμφωνίας για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και της κατάχρησης του ασύλου

303179e6-38c6-4795-9810-52686c99bb17-444x333

 

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Αλβανίας, Μανουέλ Βαλς και Σαϊμιρ Ταχίρι, υπέγραψαν στο Παρίσι διμερή συμφωνία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και της κατάχρησης του συστήματος ασύλου.Το γραφείο Τύπου του αλβανικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει, επίσης, ότι άλλα βασικά θέματα στη συνάντηση των δύο υπουργών ήταν η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας, η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, καθώς και η ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ταχίρι, τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από την αλβανική αστυνομία, τους τελευταίους δύο μήνες, είναι μια σαφής ένδειξη της βούλησης της κυβέρνησης για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων, καθώς και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, χωρίς συμβιβασμούς.

Ο Αλβανός υπουργός εξέφρασε ακόμη την επιθυμία να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ της αλβανικής και της γαλλικής αστυνομίας.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε η αλβανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και εξέφρασε την πλήρη ετοιμότητα της κυβέρνησής του για την ενίσχυση της συνεργασίας, ιδίως σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ναρκωτικών, αλλά και στον περιορισμό των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη Γαλλία από την Αλβανία.

«Η υπάρχουσα συμφωνία επανεισδοχής που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών, λειτουργεί πολύ καλά» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ενώ ο κ. Ταχίρι σημείωσε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών (της Αλβανίας) έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για τον περιορισμό των αιτούντων άσυλο».

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: