Σχολιάστε

Αλβανία: Ριζικές αλλαγές για στήριξη της ανάπτυξης

View_of_Tirana

Πακέτο στήριξης για τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας στην Αλβανία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, παρευρέθηκε σε συνάντηση, αυτή την εβδομάδα, για να συζητήσει το πακέτο στήριξης για τον κλάδο τηςκλωστοϋφαντουργίας.

Το πακέτο αυτό, μια αντανάκλαση ενός νέου μοντέλου για την αλβανική οικονομία , είναι ριζικά διαφορετικό από το προηγούμενο μοντέλο το οποίο βασίζονταν σε παροχές σε χρήμα και αύξηση στο δημόσιο χρέος.

Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει: την εγχώρια παραγωγή  τις ξένες άμεσες επενδύσεις και την καλύτερη απόδοση στην αποτελεσματικότητα. Αυτό θα βοηθήσει στη διασφάλιση καλύτερης οικονομικής ανάπτυξης μέσω εταιρικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων.

Το πακέτο της κλωστοϋφαντουργίας είναι το πρώτο του είδους και θα αναπτυχθεί ειδικά για την ενεργό βιομηχανία μεταποίησης στην Αλβανία. Είναι επίσης η πρώτη δέσμη μέτρων που έχει αναπτυχθεί για έναν τομέα, σύμφωνα με τις δικές του απαιτήσεις, με πρώτο βήμα την συλλογή των απόψεων αυτών που εμπλέκονται δηλαδή τους βασικούς ενδιαφερόμενους.

Συνολικά, τα μέτρα αυτού του πακέτου έχουν ως στόχο να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα με την αύξηση των εξαγωγών . Αυτό αντικατοπτρίζεται στον αυξημένο στόχο για αύξηση των εξαγωγών σε περισσότερο από 80% μέσα σε τρία χρόνια.

Στη δέσμη μέτρων λαμβάνονται υπόψη 46 μέτρα και προτάσεις, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, όπως την ανάθεση της σύμβασης του ενός ευρώ για τις ενεργές μονάδες επεξεργασίας. Το μέτρο αυτό θα εξοικονομήσει κατά μέσο όρο 2.5 εκατ. δολάρια σε κόστος μίσθωσης στους σε επιχειρηματίες.

Ένας άλλος σημαντικός στόχος του πακέτου είναι η σχέση μεταξύ της ανάπτυξης των κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων και την αύξηση της απασχόλησης.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να ληφθούν μια σειρά από μέτρα για την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων από 28.000 έως 100.000 σε τρία χρόνια.

Το Ταμείο για την απασχόληση στην κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία θα πρέπει επίσης να αυξηθεί σε 5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το πακέτο αυτό είναι μόνο η αρχή της καινοτομίας στον τομέα της ενεργού μεταποίησης, με την πρωτοβουλία να επεκτείνεται στο σύνολο της οικονομίας για να εξασφαλιστεί το 5% ή 6 % της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Πηγή balkans.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: